Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Predavanje pod nazivom "Sport i...

Pozivamo sve studente, sportaše, trenere i ostale zainteresirane za pitanje tijela, prehrane i rizika za razvoj poremećenog odnosa prema hrani na predavanje poznate hrvatske ritmičke gimnastičarke i studentice Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Petre Ribarić pod nazivom "Sport i tijelo- kako voljeti sebe?" koje će se održati u subotu 25. 5. od 11 do 13 h u Centru BEA, Ilica 106a ( blizu Britanskog trga).

Petra će govoriti o trnovitom putu vrhunske ritmičke gimnastičarke koja uz naporne treninge, odricanja i svakodnevnu disciplinu od dječje dobi nailazi i na nerealne zahtjeve gimnastičkog svijeta za mršavim izgledom.

Od gimnastičarki se zahtjeva da podnose velike tjelesne napore uz minimalan unos kalorija kako bi zadržale mršav izgled, često na granici pothranjenosti.

Uz stres vezan uz visoka očekivanja prema odličnim rezultatima i besprijekornoj izvedbi, takav način života stvara povećan rizik za razvoj poremećaja hranjenja kod vrhunskih sportašica.

Kako se othrvati stalnom pritisku prema mršavosti, kako izbjeći uspoređivanje s drugima i sumnje u sebe, o tome će nam govoriti jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki Petra Ribarić (21).

Petra će podijeliti i svoja razmišljanja o temama poput uloge trenera i trenerica u razvoju zdravog odnosa prema vlastitom tijelu i hrani kod mladih sportašica i sportaša, te može li vrhunski sport biti zdrav.

Ulaz na predavanje je slobodan, uz obaveznu najavi mailom na info@centarbea.hr

Link na FB event: https://hr-hr.facebook.com/events/417568612155535/

Popis obavijesti


Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology

erasmus

 


Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!