Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Obavijesti za studente doktorskog studija kineziologije

Student doktorskog studija kineziologije Nikola Starčević, mag.cin., javno će dana 10. srpnja 2017. godine, s početkom u 13,00 sati braniti projekt doktorskog rada pod naslovom STRUKTURNA ANALIZA POČETKA TEHNIČKO TAKTIČKIH ELEMENATA KOD VRHUNSKIH HRVAČA KLASIČNOG NAČINA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Student doktorskog studija kineziologije Vladimir Knež, dr.med., javno će dana 5. srpnja 2017. godine, s početkom u 15,00 sati braniti projekt doktorskog rada pod naslovom UTJECAJ PROMJENE NAGIBA PODLOGE S 25 NA 17 STUPNJEVA NA ISHOD LIJEČENJA SKAKAČKOG KOLJENA SPECIFIČNIM REHABILITACIJSKIM PROTOKOLOM. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Student doktorskog studija kineziologija Neven Čorak, javno će dana 6. srpnja 2017. godine, s početkom u 10,00 sati braniti doktorski rad pod naslovom UTJECAJ PROGRAMA TJELESNOGA VJEŽBANJA ZA RAZVOJ JAKOSTI NA ZDRAVSTVENI STATUS OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI. Detaljnije o obrani ožeted pronaći u priloženoj obavijesti.

Student doktorskog studija Damir Crnjac, prof., javno će dana 11. srpnja 2017. godine, s početkom u 12,00 sati braniti doktorski rad pod naslovom SOCIJALNA OKOLINA I SUDJELOVANJE STARIJIH ADOLESCENATA U NEKIM BORILAČKIM SPORTOVIMA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti.

Student doktorskog studija Zdenko Klarić, mag.cin., javno će dana 13. lipnja 2017. godine, s početkom u 9,00 sati, braniti projekt doktorskog rada pod naslovom UTJECAJ ZVUČNO-VIBRACIJSKE TERAPIJE NA AKTIVNOST AUTONOMNOG ŽIVČANOG SUSTAVA I MOŽDANU AKTIVNOST NAKON INTENZIVNOG SPORTSKOG TRENINGA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Studentica doktorskog studija Evica Obadić, dipl.oec., javno će dana 14. lipnja 2017. godine, s početkom u  12,30 sati,  braniti projekt doktorskog rada pod naslovom UTJECAJ DRŽAVNE I SPORTSKE POLITIKE NA OSVOJENE MEDALJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Studentica doktorskog studija kineziologije Iva Borović, mag.cin., javno će dana 6. lipnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati u Vijećnici Fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom UTJECAJ UMORA NA NEKE KINEMATIČKE PARAMETRE KOD SKOK-ŠUTA RAZLIČITIH POZICIJA KOD KOŠARKAŠA I KOŠARKAŠICA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Poštovani doktorandi,

Kineziološki fakultet trenutno prolazi postupak reakreditacije Poslijediplomskog sveučilišnog studija (doktorskog studija) Kineziologija koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će stručno povjerenstvo.

Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog i nenastavnog osoblja i doktorandima.

Ljubazno Vas molimo da se datuma 5. lipnja s početkom u 14 sati (vijećnica KIF-a) u što većem broju odazovete na sastanak sa stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Povjerenstvo će održavati grupni kao i individualni intervju s doktorandima. Postoji li potreba za individualnim intervjuom, možete ga dogovoriti s koordinatorom Agencije na e-mail: josip.hrgovic@azvo.hr.

Više o samom postupku reakreditacije možete naći na internetskoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/vrednovanja-u-znanosti/reakreditacija-doktorskih-studijskih-programa.

S poštovanjem,

Voditeljica doktorskog studija

prof.dr.sc. Lana Ružić

Studentica doktorskog studija kineziologije Milka Caltanella, prof. javno će dana 31. svibnja 2017., s početkom u 16,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom ANALIZA RAZINE TJELESNE AKTIVNOSTI ŠKOLSKE DJECE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA I NJIHOVIH VRŠNJAKA BEZ INTELEKTUALNIH TEŠKOĆA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.  

Studentica doktorskog studija kineziologije Katarina Zubčić, mag.cin. javno će dana 25. svibnja 2017., s početkom u 13,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom RAZINA TJELESNE AKTIVNOSTI I NJENA POVEZANOST S KVALITETOM ŽIVOTA, KRONIČNIM KOMPLIKACIJAMA I REGULACIJOM BOLESTI KOD OBOLJELIH OD ŠEĆERNE BOLESTI U REPUBLICI HRVATSKOJ. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Student doktorskog studija kineziologije Krešimir Šoš, mag.cin. javno će dana 2. lipnja 2017., s početkom u 17,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom UČINCI PRIMJENE FELDENKRAIS© METODE UČENJA POKRETA NA PRECIZNOST I BRZINU LOPTE PRI IZVEDBI NOGOMETNOG UDARCA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Studentica doktorskog studija kineziologije Ivana Kerner, dr.med. javno će dana 1. lipnja 2017., s početkom u 12,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom INTERVENCIJA ZA PROMOCIJU TJELESNE AKTIVNOSTI U PRIMARNOJ ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: RANDOMIZIRANI KONTROLIRANI POKUS. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Održana Doktorska škola

Tijekom održavanja 8. međunarodne konferencije o kineziologiji koja je održana u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je i Doktorska škola za studente doktorskih studija. Škola je održana u razdoblju 11.-13.05.2017. godine. Održano je ukupno 7 predavanje eminentnih stranih predavača, a na školi je uz 35 studenata doktorskog studija sudjelovao i velik broj sudionika što ukazuje na kvalitetu ponuđenih predavanja.

 

Studentica doktorskog studija Jasminka Tomčić, dipl. redateljica, javno će dana 19.05.2017. godine, s početkom u 17,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom EVALUACIJA JAKOSTI I SNAGE MIŠIĆA TRUPA: ULOGA U MOTORIČKOJ IZVEDBI SPORTAŠA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.  

Studentica doktorskog studija kineziologije Sanja Ljubičić, mag.cin. javno će dana 16.05.2017. godine, s početkom u 9,00 sati braniti projekt doktorskog rada pod naslovom Utjecaj bilateralnog vježbanja na izvedbu skoka u vis prekoračnom tehnikom. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Održana promocija doktora znanosti

Dana 7. svibnja 2017. godine održana je svečana promocija doktora znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Promovirano je 7 doktora znanosti koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti na Kineziološkom fakultetu. Čestitamo! 

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Doctoral School of Kinesiology za studente doktorskih studija, a koja će biti održana u Opatiji, u razdoblju 11.-13.05.2017. godine, za vrijeme održavanja 8. međunarodne konferencije o kineziologiji (Opatija, 10.- 14. 05.2017. godine). Raspored predavanja

U prilogu možete pronaći raspored predavanja na Doktorskoj školi a detaljnije o predavačima na poveznici:

https://www.kif.unizg.hr/conference.kinesiology/conference_info/topics_and_invited_lecturers#

Student doktorskog studija kineziologija, Filip Lovričević javno će dana 31. svibnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati u Vijećnici fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom PRIMJENA ALTERNATIVNIH METODA U OPORAVKU SPORTAŠA NAKON TRENINGA VISOKOG INTENZITETA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Obvještavam Vas da će u sklopu 3. Simpozija psihologije sporta biti organizirano predavanje za studente doktorskog studija, u petak, 05.05.2017. - 17:30-18:30 sati, u predavaonici br. 1.

Predavač: Prof. dr. sc. Chris Harwood

Tema: “Does this really make a sufficient scientific contribution to the field?: A self-critical reflection for emerging, young researchers”

CV

Prof. dr. sc. Chris Harwood radi kao Deputy Associate Dean (Teaching) na School of Sport, Exercise & Health Sciences, Loughborough University, Loughborough, UK. Certificirani je sportski psiholog (BASES High Performance Sport Accredited Psychologist; BPS Chartered Psychologist). U zadnjih 15 godina radio je s brojnim sportskim organizacijama, trenerima i sportašima (tenis, kriket, nogomet). Trenutno obnaša dužnost podpredsjednika Europskog udruženja sportskih psihologa (European Federation of Sport Psychology), jedan je od urednika časopisa Journal of Applied Sport Psychology i The Sport Psychologist

 

Nazočnošću na navedenom predavanju možete ostvariti bodove iz dodatne znanstvene aktivnosti.

Obavještavamo sve zainteresirane da je rok za predaju prijava na natječaj za upis pristupnika na poslijediplomski doktorski studij kineziologije za stjecanje akademskog stupnja DOKTORA ZNANOSTI iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja kineziologije produžen do 3. srpnja 2017. godine.

Detaljnije možete pronaći u natječaju.

Student doktorskog studija mr.sc. Miroslav Hrženjak javno će dana 8. svibnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti doktorski rad pod naslovom Povezanost faktora motivacije sportaša s procjenama trenerovih karakteristika. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti.

Student doktorskog studija kineziologija, mr.sc. Tomislav Barčan javno će dana 25. travnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati u Vijećnici fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom Povezanost tjelesne spremnosti, čimbenika rizika kardiovaskularnih bolesti i gubitka sluha u vojnih pilota. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Studentica doktorskog studija Slavica Žeger, mag.cin. javno će dana 31. ožujka 2017. godine, s početkom u 14,00 sati u vijećnici Fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom PREFERENCIJE GENERACIJE Y I BABY BOOMERSA PREMA SUVREMENOJ TEHNOLOGIJI I AKTIVNOSTIMA U SLOBODNOM VREMENU NA PODRUČJU EUROPE. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti.  Projekt doktorskog rada.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis pristupnika na doktorski studij kineziologije za stjecanje akademskog stupnja DOKTORA ZNANOSTI  iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja kineziologije u ak. 2017./2018. godini. Detaljnije možete pronaći ovdje.

Fakultetsko vijeće Kineziološkog fakulteta na sjednici održanoj 8.12.2016. godine imenovalo je Povjerenstvo za ocjenu doktorskog rada mr.sc. Nevena Čorka pod naslovom Utjecaj programa tjelesnoga vježbanja za razvoj jakosti na zdravstveni status osoba starije životne dobi. U prilogu možete pronaći odluku i doktorski rad.