Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Natječaj za izbor sudionika za...

Na temelju članka 16., 17., 32. i 33. Statuta Hrvatske olimpijske akademije (HOA) Broj: 464-367/07 od 27. prosinca 2007. godine, a u skladu s Programom i financijskim planom HOA-e za 2019. godinu i dopisom Međunarodne olimpijske akademije od 24. siječnja 2019., Ref. No.: 22/IK/am, Hrvatska olimpijska akademija raspisuje natječaj za izbor sudionika za odlazak na 59. Međunarodni simpozij za mlade Međunarodne olimpijske akademije (MOA-e)

Hrvatska olimpijska akademija provodi natječaj za izbor sudionika za 59. Međunarodni simpozij za  mlade Međunarodne olimpijske akademije koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 1. do 15. lipnja 2019. godine. Glavna je tema Simpozija Olimpijska diplomacija: Kako olimpijski sportovi mogu odigrati pozitivnu ulogu u međunarodnoj diplomaciji.

Međunarodni simpozij za mlade održava se već 59 godina i najstarija je obrazovna aktivnost Međunarodne olimpijske akademije. Na Simpoziju se okupljaju studenti s ciljem usvajanja novih znanja i spoznaja o olimpizmu, međusobnog upoznavanja te razmjene iskustva sa studentima iz cijelog svijeta (oko 200 sudionika iz oko 100 zemalja svijeta) o olimpijskom pokretu i njegovim specifičnostima.

Međunarodna olimpijska akademija nalazi se u neposrednoj blizini antičke Olimpije i raspolaže moderno opremljenim prostorima (smještaj u dvokrevetnim klimatiziranim sobama, restoran, konferencijske dvorane, knjižnica) i brojnim športskim sadržajima (nogometno igralište, 25m bazen, atletska staza, košarkaška, odbojkaška i tenis igrališta).

Dodatne informacije o Međunarodnoj olimpijskoj akademiji i 59. Međunarodnom simpoziju za  mlade možete pronaći na www.ioa.org.gr

 

 

I UVJETI NATJEČAJA

         

 1. Na natječaj se mogu javiti svi redoviti studenti i studentice kinezioloških fakulteta u Republici Hrvatskoj (studenti integriranog preddiplomskog i diplomskog studija kao i studenti poslijediplomskog studija), studentice i studenti fakulteta društveno-humanističkog usmjerenja te studenti navedenih fakulteta koje predlažu nacionalni športski savezi. Svi kandidati moraju biti  u dobi od 20 do 35 godina.
 2. Svi kandidati moraju tečno govoriti engleski, francuski ili grčki jezik (službeni jezici Međunarodne olimpijske akademije), tj. imati dovoljnu razinu znanja jednog od navedenih jezika kako bi mogli pratiti predavanja i sudjelovati u diskusijama (u slučaju da kandidati nemaju dovoljnu razinu znanja jednog od navedenih jezika organizator zadržava pravo zabraniti njihovo sudjelovanje u bilo kojem trenutku trajanja simpozija).
 3. Kandidati koji se natječu moraju pokazati interes za olimpizam i dodatno obrazovanje u tom području.
 4. Kandidati koji se natječu prilažu slijedeće dokumente:
 • kratki životopis,
 • molbu s osnovnim podacima o kandidatu i kontaktima (adresa, telefon, e-mail, OIB),
 • fotografiju (kao za putovnicu) u elektroničkom obliku,
 • ovjereni prijepis svih ocjena na studiju,
 • potvrdu fakulteta o statusu studenta u akademskoj 2019./2020. godini,
 • fotokopiju prve stranice indeksa,
 • pisano obrazloženje razloga zbog kojih se javljaju na natječaj kao dokaz posebnog interesa za olimpizam i olimpijski pokret (maksimalni opseg 2 kartice teksta).

 

 1. Sve troškove puta i smještaja (zrakoplovna karta Zagreb-Atena-Zagreb, tri noćenja u Ateni i deset noćenja u Olimpiji te svi obroci i dodatni prijevoz Atena-Olimpija-Atena kao i trošak sudjelovanja) snositi će Međunarodna olimpijska akademija, Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatska olimpijska akademija. Izabrani kandidati ostvaruju i pravo na umanjenu dnevnicu u visini od 12 eura koju će isplatiti Hrvatska olimpijska akademija prije polaska na put.
 2. Izabrani kandidati moraju po povratku iz Olimpije podnijeti kratko pisano izvješće o sudjelovanju i biti spremni uključiti se u aktivnosti Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog olimpijskog odbora sličnog karaktera (obrazovne akcije, seminari i sl.) te se u skladu s mogućnostima i interesu nastaviti dalje obrazovati o olimpijskom pokretu i olimpizmu.
 3. Prednost će imati kandidati s višim prosjekom ocjena, kandidati koji su tijekom studija postigli veći uspjeh iz predmeta Povijest sporta, kandidati koji su tijekom studija upisali Olimpizam kao izborni predmet, te kandidati koji se aktivno bave športom.
 4. S kandidatima koji uđu u uži izbor, ako bude potrebe, obavit će se razgovor.
 5. Na natječaju  će biti  izabrano dvoje kandidata.
 6. Svi kandidati biti će obaviješteni o rezultatima izbora.
 7. Okvirni plan puta:
 • Dolazak u Atenu (zrakoplovom iz Zagreba):    1. lipnja 2019.
 • Svečano otvorenje simpozija (u Ateni):             2. lipnja 2019.
 • Odlazak u Olimpiju (autobusom)                        3. lipnja 2019.
 • Rad simpozija (Olimpija):                                    4. – 13. lipnja 2019.
 • Povratak u Atenu (autobusom):                          14. lipnja 2019.
 • Odlazak iz Atene (zrakoplovom za Zagreb):    15. lipnja 2019.     
 
II          P O D N O Š E NJ E   M O L B I

 

Kandidati podnose molbe s traženom dokumentacijom osobno ili poštom.

Molbe se dostavljaju do 15.02. 2019. godine u Hrvatsku olimpijsku akademiju, Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, radnim danom od 09.00 do 15.00 sati.

Poštom se molbe šalju na adresu: Hrvatska olimpijska akademija, n/r Ana Popovčić, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb.

Rješavanje molbi obavit će se do 22. 2. 2019. godine, a rezultati Natječaja biti će objavljeni na oglasnoj ploči i internetskim stranicama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (www.kif.hr), Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu (www.kifst.hr), Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (https://www.foozos.hr) te Hrvatskog olimpijskog odbora (www.hoo.hr).

 

III       K O N T A K T

Za sve dodatne informacije i kontakt, vezano uz Natječaj, slobodni ste se obratiti gospođi Ani Popovčić (Hrvatska olimpijska akademija).

e-mail:  ana.popovcic@hoo.hr        

telefon: 01/3650 595

 

 Ravnatelj

Hrvatske olimpijske akademije

doc. dr. sc. Saša Ceraj

 

 

Popis obavijesti


Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology


erasmus

Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!