Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Kineziološki fakultet predstavio...

Povodom Svjetskog dana zdravlja u Uredu predsjednice 7. travnja 2018. godine održan je Dan otvorenih vrata, pod nazivom "Zdravlje za sve". Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, između ostalog, poručila je kako je zdravlje mladih jedan od prioriteta kojim se zdravstvo mora sustavno baviti zbog problema kao što su pretilost, manjak tjelesne aktivnosti i razne ovisnosti kod mladih.

Kroz organizaciju sportsko-rekreacijskih sadržaja namijenjenih djeci i mladima sa ciljem unaprjeđenja zdravlja predstavio se i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno sa timom projekta Aktivne Hrvatske. Svoje aktivnosti pokazalo je još 11 zdravstvenih organizacija i udruga kao što su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za hitnu medicinu, Hrvatska komora dentalne medicine, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma te drugi.

Fakultet je ispred Ureda Predsjednice postavio pet sportskih postaja koje su uključivale prikaz gimnastičkih elemenata, malog nogometa, odbojke, badmintona, veslanja i drugih atraktivnih vježbi uz pomoć konopa, obruča, čunjeva, štapova i girija. Uz stručno vodstvo građani su isprobali razne sportove i vježbe, a najatraktivnija postaja zasigurno je bio trampolin na kojem su naši studenti pokazali zavidne vještine na radost najmlađih posjetitelja.

Fotografija/Izvor: Ured predsjednice Republike Hrvatske

Popis obavijesti


Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology


erasmus

Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!